UNMASK – DE GAME

UNMASK - DE GAME

Kanker – een vijand van de mensheid – zwerft al vele jaren over de aarde om onschuldige mensen slachtoffer te maken. Eén van zijn zeldzame, kwaadaardige schurken is lymfeklierkanker. Jaarlijks maakt het in Nederland duizenden slachtoffers, waarvan het voor een aanzienlijk aantal mensen leidt tot de dood.

Onze missie: een vaccin tegen lymfeklierkanker

De briljante superwetenschappers van het UMC Amsterdam, UMCG Groningen en UMC Utrecht hebben de afgelopen 4 jaar hard gewerkt om de kern van het kwaad te vinden. Nu staan zij voor de volgende missie: het ontrafelen van deze ingewikkelde puzzel. Er is alleen één probleem: de hele puzzel bestaat uit wel miljarden stukjes. Het oplossen ervan kost enorm veel tijd. Daarom roepen we de hulp in van alle superhelden wereldwijd.

Feiten over lymfeklierkanker

• 1 op de 50 mensen krijgt in zijn of haar leven de diagnose lymfeklierkanker
• Lymfeklierkanker is de 3e kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen
• Lymfeklierkanker is de 5e kankersoort bij volwassenen
• In Nederland krijgen 4000 mensen per jaar de diagnose lymfeklierkanker
• In Nederland overlijden 1000 mensen per jaar aan de ziekte

Sneller naar een therapie met Citizen Science Games

Om tijd te winnen ontwikkelt Games for Health UNMASK, een citizen science game. Een spel waaraan iedereen ter wereld mee kan doen. Met het spel helpen spelers de superwetenschappers om de complexe puzzel op te lossen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de genezing van lymfeklierkanker 10 keer sneller gevonden wordt.

Games for Health werkte eerder succesvol mee aan citizen science games voor HIV.

Puzzelen voor de wetenschap

UNMASK heeft als doel om nieuwe inzichten te generen voor wetenschappers, zodat zij sneller kunnen starten aan het daadwerkelijke onderzoek. Computers zijn dan wel heel slim en snel, mensen zijn nog steeds beter in het herkennen van patronen en het leggen van andere verbanden.

Samen met de wetenschappers hebben we de data uit het onderzoek naar lymfeklierkanker vertaald naar leuke en uitdagende puzzelgames die je kunt spelen op je mobiele telefoon. Hoe meer mensen meespelen, hoe sneller de data gesorteerd is en hoe sneller we bij de oplossing komen en lymfeklierkanker kunnen verslaan.

Superheroes unite against lymphoma

Iedereen die bijdraagt aan UNMASK is een superheld. Zo zijn onderzoekers superhelden omdat het hun missie is om patiënten met lymfeklierkanker te genezen. De spelers van UNMASK zijn superhelden omdat ze het onderzoek helpen versnellen. Bedrijven zijn superhelden omdat ze deze game financieel mogelijk maken. En natuurlijk zijn ook onze supersupporters superhelden omdat ze aan hun fans laten zien dat er een game is die niet alleen leuk is, maar ook nog eens bijdraagt aan het bestrijden van deze vreselijke ziekte.

UNMASK is een initiatief van Stichting Lymph&Co en Stichting Games for Health.

Word een superheld

Met jouw superkrachten kun je op je eigen manier meehelpen om sneller een nieuwe therapie voor lymfeklierkanker te vinden. Puzzel mee als superspeler of word supersponsor en help mee om UNMASK financieel mogelijk te maken.

Supersponsors

Deze helden strijden al mee in het gevecht tegen lymfeklierkanker

EIFFEL

Levi9

a.s.r.

Volg alle superhelden op weg naar de lancering van UNMASK